Kjemifabrikken på Kongsvinger produserer blant annet AdBlue

Et glemt miljøstoff

– Mange har aldri hørt om AdBlue og vet ikke hva væsken gjør for miljøet. Lite skrives det i mediene om funksjonen til produktet. Fakta er at AdBlue er en viktig komponent i maskiner, nyttekjøretøy og private dieselbiler. Stoffet er av betydning for å redusere utslipp fra dieselmotorer, og bidrar på veien mot miljømålene mens den fossile motoren fortsatt er i bruk.

AdBlue leveres i mange format og volum

Hva er AdBlue?

AdBlue er et hjelpestoff som reduserer skadelig utslipp fra dieselmotorer med hele 90%. Stoffet igangsetter en kjemisk reaksjon som enkelt forklart bryter ned skadelige NOx-gasser til ufarlig nitrogen og vann. Nitrogen er allerede en naturlig komponent i atmosfæren.

Fabrikkteamet som sørger for kjemiproduksjon på Kongsvinger

Hvem bruker AdBlue?

AdBlue brukes på alle dieselmotorer som er Euro6 og nyere, det hele startet med Euro4/5. Standardene for Euro6 dieselutslipp er blant de strengeste i Europa. Norsk veitransport har benyttet AdBlue siden 2015. Nyere private dieselbiler har egen AdBlue tank. Mange typer maskiner med dieselmotor bruker hjelpestoffet. Altså – mange av oss vil komme innom AdBlue begrepet – før eller siden.

Nyere private dieselbiler har også brukt for AdBlue

Hva inneholder den og hvor produseres AdBlue?

AdBlue er en ureabasert væske, en blanding av 32,5 % teknisk urea og 67,5 % demineralisert vann. AdBlue er et varemerkebeskyttet navn og i Norge importeres det meste fra utlandet. DRIV energi er sertifisert for egen produksjon av AdBlue i Norge. Det tilrettelegges for grønn produksjon og kort distribusjonsvei ut i markedet. Slik får AdBlue en økt miljøverdi i sirkulærøkonomien.

Hvordan får man tak i AdBlue?

DRIV energi leverer miljøstoffet i store og små volum, til en gunstig avtale. AdBlue kan også hentes direkte fra pumpe ved over 35 av de selvbetjente DRIV-stasjonene finn stasjon HER

Lurer du på priser og format på Adblue -ta kontakt på telefon 32 75 90 80!

FAKTA

Kjemifabrikken på Kongsvinger produserer AdBlue

Fabrikken leverer spylervæske i alle format, blant annet 2-litere på miljøvennlig pappkartong

Annen kjemi som leveres er frostvæske, bremsevæske og smøremidler.

DRIV energi kjemifabrikk ligger i Carsten E.Rosenvinges veg 6, 2212 Kongsvinger

Les mer om fabrikken her