Ansattprofil

Møt Leif Holst

Leif er en av nestorene i DRIV energi. Siden selskapet ble stiftet i 2007, da under navnet Olje- og Energisenteret, har Leif sin plass vært hos oss som vårt leksikon på fyrings- og smøreoljer.

bilde av ansatt leif holst

Leif Holst har vært med siden starten i 2007, da selskapet ble stiftet av Anders Morken, Morten Brekke og Hans Petter Rømmerud.

Født og oppvokst i smøregrava

Leif har drivstoff i blodet. Som guttunge jobbet han mye på farens bensinstasjonen. – Jeg måtte bruke trapp for å nå opp til tappepluggen da jeg skulle utføre mitt første oljeskift. Mange spøker med at jeg er født og oppvokst i smøregrava, forteller Leif.

— Men Leif, hvordan havnet du egentlig hos DRIV energi?

— Da Olje- og Energisenteret ble stiftet, var dette en fusjon mellom de tre selskapene Buskerud Fyr & Flamme, Roar Lund og Shell Center. Jeg var ansatt hos Shell Center, og ble tilbudt stilling i det nye selskapet.

Viktig med et godt og trygt arbeidsmiljø

Før tiden i DRIV energi har Leif drevet Shell-stasjonen på Strand i Bærum i over 24 år, og vært ansatt i Shell Center med salg av fyringsprodukter og smøreoljeprodukter.

– Jeg var forholdsvis voksen da tilbudet om jobb i selskapet var et faktum. Bensin, diesel og smøreoljer hadde fulgt meg i arbeidslivet frem til da. I Olje- og Energisenteret fikk jeg stelle med kjente produkter og spennende arbeidsoppgaver. Når det i tillegg utviklet seg et trygt og godt arbeidsmiljø i bedriften, skifter man ikke beite!

Et stort engasjement for lokalmiljøet

Når Leif ikke svarer på spørsmål om fyrings- og smøreoljer, er det lokalpolitikk som engasjerer han. Bak seg har han to perioder i kommunestyret i Bærum. Når det dukker opp et hull i timeplanen, og debatten er av interesse, finner du av og til Leif på Stortingets galleri.

– Hva er du mest stolt over å ha oppnådd hos oss?

– Det å få bidra med litt kompetanse for å hale i land rammeavtaler på smøreoljer til Det Norske Forsvar har vært krevende, men utvilsomt verdifullt og lærerikt.

Mer tid til gamle hobbyer

— Med rollen som en av de mest erfarne på laget, kommer også en ny tilværelse sigende. Hva er dine tanker rundt pensjonisttilværelsen?

— Det blir trolig litt kjedelig. Solgte tidlig både hytte og båt fordi jeg ikke hadde tid til å bruke noen av delene i de årene jeg drev bensinstasjon. Kanskje jeg kjøper meg hund igjen for å ta opp noen tidligere sysler?

Men, du skal ikke se bort fra at jeg kommer til å fly litt i veien for kona!, sier Leif med et smil.